LIJMACADEMIE beoogt naast de verdere uitvoering van de persoonskwalificatiestructuur in Nederland en Vlaanderen, tevens trainingen te ontwikkelen en uit te voeren ten behoeve van specifieke industriële sectoren en individuele bedrijven.
LIJMACADEMIE streeft naar samenwerking tussen onderzoekscentra, onderwijs, branche-organisaties en bedrijven, actief in de distributie en verwerking van lijm en lijmgerelateerde producten.
LIJMACADEMIE doet daarbij allerlei activiteiten om het vakgebied te promoten. Presentaties bij symposia, deelname aan vakbeurzen en het ontwikkelen en ondersteunen van onderwijspakketten ten behoeve van het Basis en Voortgezet Onderwijs.
Kennisoverdracht rond het industrieel toepassen van de lijmtechniek
In de afgelopen decennia heeft lijmen als verbindingstechniek een sterke ontwikkeling doorgemaakt. De kennis rond de industriële toepassing van lijmtechnieken is echter erg versnipperd. Dit werd zo’n dertig jaar geleden al erkend door een pionier in het verzamelen, doorontwikkelen en overdragen van kennis in de lijmtechniek; het Duitse Fraunhofer IFAM. Zo hebben zij het initiatief genomen om een persoons-kwalificatiestructuur te ontwikkelen in analogie met die voor de lastechnieken.